Start van het Bandyseizoen

September 2023 – We hebben er maanden op gewacht, en we mogen onze uitrustingen weer uit de kast halen, schaatsen laten slijpen, en de helm weer op zomerstand zetten (aangezien we allemaal wat zijn aangekomen). Maar wat hebben we er weer een zin in, het Bandyseizoen gaat 12 september weer van start! 

Als bestuur zijn we toch wel gedurende de zomer, achter de schermen bezig geweest met de voorbereidingen van het seizoen. Denk hierbij aan de ijsuren reserveren, indelingen van de teams, een vernieuwde website en plannen omtrent promotie. Ook zijn we erg blij dat we sinds lange tijd nieuwe shirts hebben besteld. Voor iedere speler een thuisshirt, en de geïnteresseerde konden ook een uit-shirt bestellen. Nieuwe shirts voor onze trainers, met allemaal een nieuw setje sokken. @Bas bedankt voor je inzet! 

Trainingen 
Dinsdag 12 september starten de heren van 1A en 1B, en in de aankomende week mogen ook de andere teams weer het ijs op. Wil je weten welke teams er op welke dagen trainen? Kijk dan op onze website voor meer informatie. Wil je een keertje meetrainen, meld je dan aan via de button “Meetrainen”. 

Competitie
We zijn zo enorm blij met het feit dat we in 2023 weer van start gaan met een competitie. Want na jaren geen landelijke competitie te hebben gehad, strijden we dit jaar met 5 teams om de titel. Dat betekend maar één ding, onze sport zit weer in de lift! Vier teams uit Nijmegen en één team uit Eindhoven nemen deel aan de competitie. 

Promotie
Bandy is klein in Nederland, maar groot genoeg om jaarlijks wel deel te nemen aan de wereldkampioenschappen met een heren- én damesteam. Toch willen we meer naamsbekendheid gaan realiseren. En dat doen we door nauw samen te werken met de Nederlandse Bandybond en met Bandyvereniging Eindhoven. Maar ook door actief te promoten en wellicht wel naar samenwerkingen te zoeken met andere ijsbanen en Bandyverenigingen die moeite hebben met het opzetten van hun vereniging. 

Ben jij ook enthousiast geworden over Bandy? Kom dan eens kijken bij een wedstrijd of training. 

Let’s Play Bandy! 

Thank you BBQ!

September 2023 – Waar zouden we zijn zonder onze vrijwilligers?! Nou dan zouden we lang niet zo’n succesvolle en gezellige vereniging zijn als dat nu zijn! Daarom organiseren wij dan ook jaarlijks onze “Thank you BBQ”, waarbij we al onze vrijwilligers uitnodingen. 

Onze vrijwilligers zetten zich in als scheidsrechter, helpen mee met het papierophalen, het organiseren van buitenlandse reizen en natuurlijk staat ze voor je ons klaar voor de meest uitlopende klusjes rondom het Bandy.

Ook dit jaar was het weer een gezellige en gekke boel, waarbij het mooi is, om iedereen net voor de start van het seizoen, te merken dat iedereen er weer zin in heeft. We hebben veel bijgepraat, serieuze onderwerpen besproken en uiteraard veel gelachen. Zeker met onze verenigings-kapper Daniel! 

Als bestuur willen wij daarom normaals benadrukken hoe blij wij met jullie zijn! THANK YOU! 

Youtube - here we come

Augustus 2023 – We werken zelfs in de zomer aan meer zichtbaarheid van onze vereniging en Bandy in Nederland. Volg ons daarom ook op ons Youtube kanaal.

Västerås - 2023

Februari 2023 – We reisde met een groot gezelschap aan spelers richting het Zweedse Västerås, om daar een week lang mee te kijken en uiteraard te trainen. De Zweedse Bandy vereniging heeft beschikking op twee grote ijsbanen, één buiten en één binnenbaan. Een indrukwekkend geheel als we het vergelijken met onze kleine ringbaan in Nijmegen. De snelheden kunnen al snel omhoog op het ijs. 
Met onze vakantiehuisjes naast de ijsbaan, is er de hele dag voor alle spelers wat te doen. Bijna meer dan 2 uur ijs per dag per speler. En dat met deze geweldige faciliteiten. We kijken dan ook terug naar een zeer succesvolle reis, en zijn inmiddels achter de schermen al bezig met de volgende! 

Begeleiding, vrijwilligers en thuisblijvers, super bedankt voor jullie bijdrage! 

We hebben GENOTEN! 

Toernooi Rättvik

Een gemengd jeugdteam van 12 spelers heeft in Rättvik deelgenomen aan de Rättvik Camping Cup 2019, een toernooi met teams uit onder meer Örebro, Edsbyn, Rättvik en Motala. Een bijzondere reis omdat we voor het eerst sinds lange tijd met een volledig jeugdteam naar een internationaal toernooi gegaan zijn. De spelers hebben de kwartfinale gehaald, een zeer goede prestatie in Bandy land Zweden.

Tournooi Krasnogorsk

Op uitnodiging van Bandyvereniging Zorki in Krasnogorsk hebben zeven jeugdspelers van onze vereniging samen met zeven Duitse Bandyspelers deelgenomen aan een meerlanden toernooi. Het deelnemersveld bestond uit teams uit Rusland, Noorwegen, Tsjechie en Slowakije. Het toernooi was groots opgezet en zowel bekende sporters als grote namen uit de lokale overheden waren aanwezig. Naast het toernooi hebben de spelers training gehad van Russische profspelers en waren door de organisatie een aantal excursies naar Moskou geregeld.

WK China

Nederland is kampioen! Na een zinderend toernooi en een succesvolle finale tegen Japan mocht het Nederlands Bandy team (TeamNL) zich kampioen in de B-Poule noemen. De teams uit Mongolië, Japan, Oekraïne, Estland, Slowakije, China en Somalië bleken allen niet sterk genoeg om het Nedrlands team de wereldtitel te onthouden. Bij terugkomst in Nederland was er een feestelijke huldiging in Nijmegen in aanwezigheid van burgermeester Bruls en de lokale en landelijke pers/TV.