Trainingskamp Zweden – Västerås

Oktober 2023 – Herfst, veel mensen moeten wennen aan de weersveranderingen. De bladeren vallen van de bomen én de zon maakt plaats voor regen. We gaan weer richting de natte en donkere dagen. Maar voor een groep spelers van Bandy Vereniging Nijmegen betekent het “Op naar de kou”.

Donderdag 12 oktober stappen ze dan ook vol enthousiasme in een gesponsord personenbusje of de trein richting de luchthaven. Op weg naar Västerås, Zweden. Totaal een groep van zo’n negen jongens en meiden, tussen de 15 en 24 jaar, die gaan trainen op groot ijs, bij onze Zweedse partnerverening VSK. Voor de autorit van zo’n 14 uur draaien ze hun hand niet om, want fanatiek, dat zijn ze! Een aantal spelers trainen een weekend en een aantal blijft een week. Allemaal even enthousiast!

Het weekend wordt er hard getraind en twee wedstrijden gespeeld op groot ijs, iets dat we in Nederland helaas niet kennen. Bandy wordt gespeeld zoals het hoort, op hoge snelheid en met een supersnel spel. De groep traint onder leiding van coach Johan Ganebrö, een Zweedse trainer (met een hart voor Nederland) die in nauw contact staat met onze vereniging, en zich inzet om het Nederlandse Bandy-niveau te verhogen.

Op maandag 16 oktober is er een uitstapje gemaakt naar Stockholm, waar de groep heeft meegetraind met het team van Emma en Leanne, dit onder leiding van trainer/coach van het Nederlands Damesteam, Michael Bratt. Emma en Leanne verblijven een heel jaar in Zweden, op uitnodiging van een Zweede Bandyvereniging. Een unieke kans voor beide!

Trainings ijsbaan in Stockholm – Zweden

Uiteindelijk heeft de hele groep getraind op hun eigen niveau, ‘s morgens met de Bandy Gymnasiums en ’s avonds met de U17 en U19. Exclusief de twee oefenwedstrijden, staan ze in totaal zo’n 14 uur per persoon op het ijs! Een weekend/week waarin de spelers weer een hoop hebben geleerd.

In week 7 van 2024 gaat onze vereniging weer naar Västerås, hopelijk met een nog grotere groep, waaronder voornamelijk jeugdspelers. Wij kijken er naar uit en de zelfs de jongste spelers kunnen niet wachten om op groot ijs te trainen! Interesse om mee te gaan?

Binnenbaan VSK Västerås

Bandy Vereniging Nijmegen doet we er alles aan om het Bandy-niveau in Nederland te verhogen en de naamsbekendheid van de sport te vergroten. Dit doen we met heel veel enthousiaste spelers en vrijwilligers, en mede dankzij onze sponsoren kunnen wij dit soort reizen maken. Ben jij nieuwsgierig naar de sponsormogelijkheden binnen onze vereniging? Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp