Competitie in Nederland

Oktober 2023 – Het ijsseizoen is nog maar net begonnen en nu al merken we dat Bandy leeft onder alle spelers. Het is nog mooier om te merken dat alle deelnemers aan de Nederlandse competitie de rivaliteit hebben aangegrepen om nog beter te worden in het spel. De teams trainen hard op het ijs en zelfs in de sportschool.

Bandy wordt in Nederland op kleine schaal gespeeld, vele malen kleiner dan in de Noordelijk liggende landen of bijvoorbeeld Rusland. Het aantal verenigingen in Nederland in op twee handen te tellen, en daarnaast zitten een aantal verenigingen zover uit elkaar dat het nagenoeg niet te doen is om deel te nemen aan de competitie. Dat is al jaren zo, en zal nog jaren duren voordat dat zal veranderen. De competitie is zelfs een aantal jaren weggeweest. 

Als vereniging hebben we, samen met heel veel vrijwilligers en met hulp van onze sponsoren, de competitie weer op kunnen pakken. En daar zijn we maar al te trots op. Met vijf teams strijden we in 2023/2024 om de titel, in zowel Nijmegen als ook in Eindhoven. 

De deelnemende teams bestaan uit het damesteam van Bandy Vereniging Nijmegen, welke grotendeels bestaat uit het damesteam wat elk jaar afreist naar een Wereldkampioenschap; het herenteam van Bandyvereniging Eindhoven, waar wij enorm trots op zijn en blij met hun deelname; en drie overige teams bestaande uit een mix van heren- en jeugdspelers van Bandy Vereniging Nijmegen. 

De competitie wordt gespeeld volgens “Rink-Bandy”-regels, waarbij er wordt gespeeld op een ijshockeybaan en met kleine goals. Verder is het verplicht om met een “platte stick” te spelen, wat wil zeggen een stick zonder horizontale kromming in het blad. De duur van de wedstrijden is 2 x 25 minuten. 

Wil je een keer een wedstrijd bijwonen? Dan ben je natuurlijk van harte uitgenodigd. De wedstrijden hebben gratis toegang. Kijk op instagram of op onze wedstrijd voor de actuele data en tijden. 

Let’s Play Bandy! 

Deel deze pagina:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp