5-2-2018

Paul Nicolaassen heeft sfeervolle foto’s gemaakt van de huldiging: zie www.ijshockeyfoto.nl.
Bestellen kan hier.

Ze zijn weer thuis!

Team NL kreeg een hartverwarmend welkom in het Triavium waar ze werden toegejuicht door honderden fans.

Door het geweldige initiatief van familie en vrienden van Team NL en de medewerking van de Nijmeegse Bandy Vereniging, de gemeente en het Triavium, kregen de spelers een helden-onthaal.

Toeters, confetti, spandoeken, een flitsende lichtshow, muziek, taart, champagne, veel pers, trotse supporters en zingende spelers… kortom groot feest op de ijsbaan!
De burgemeester van Nijmegen,  Hubert Bruls, sprak een hartelijk woordje en feliciteerde alle spelers persoonlijk. Ook vond hij het een grote eer: ‘Ik ben de eerste burgemeester die de Wereldkampioenen Bandy mag verwelkomen. Dat pakken ze me nooit meer af!’
Hans Geenen sprak namens Bandybond Nederland de hoop uit dat er nu een echte Bandybaan in Nijmegen komt en hintte dat Team NL nog een nieuwe keeper nodig heeft.
En BVN en het Triavium zullen een plekje moeten zoeken voor de plaquette die Renske Helmer (wethouder sport) namens de gemeente overhandigde: eeuwige roem voor onze kampioenen!

In Hart van Nederland, bij Omroep Gelderland  en in de Gelderlander zijn leuke sfeerreportages over de feestelijke huldiging te zien.

We zijn alle medewerkers van het Triavium enorm dankbaar voor alle moeite die ze hebben genomen om dit feest last minute te helpen organiseren. SUPER!

Door de gouden medaille op het WK 2018 in Harbin (China)  beginnen de media Bandy op te pikken:

Interview met Q-music:

Artikel in Hart van Nederland

Artikel in het Algemeen Dagblad

Aandacht voor het WK bij Omroep Gelderland en ook voor Bandy in het algemeen

En natuurlijk is er een finaal verslag (met gouden randje) op de website van Bandy Bond Nederland  van Vladipeer

NEDERLAND WINT GOUD GOUD GOUD GOUD GOUD GOUD!!!!!!!!!!

In een okselklotsend spannende wedstrijd heeft Nederland met 2-3 gewonnen van Japan! De gouden medaille op het WK in Harbin! Wat een prestatie!
Zo gaaf! Zo trots!

Team NL is niet alleen wereldkampioen geworden, maar won ook de Fairplay-prijs en Thomas Engström is tot beste coach gekozen.

 

2-2-2018

TEAM NL STAAT IN DE WK-FINALE!!!

In de zinderend spannende wedstrijd tegen Estland wist Team NL  een achterstand van 0-4 om te buigen naar 8-4 winst!

Morgen staat  Team NL dus in de finale tegen Japan. We zijn zo trots!
De wedstrijd is om 14.00 lokale tijd (7 uur ‘s morgens bij ons)  en wordt live uitgezonden op http://men.chinabandy.com/c/index.html
En op de site van de Bandy Bond staat weel een leuk velslag van Vladipeel

Januari 2018

Op 2-2-2018 is de halve finale:

 Netherlands  8 –  4    Estonia

Het derde verslag van Vladipeer staat online op de site van Bandy Bond Nederland!

31-1-2018
Team NL heeft de kwartfinale van Oekraine gewonnen! Het werd 1-4 in een behoorlijk pittige pot.

De halve finale speelt Team NL tegen de winnaar van de wedstrijd Estland – Somalie die ook vandaag is. Dat het Estland wordt, lijkt voor de hand liggend.
Gelukkig hebben de mannen een paar dagen om van blessures en vermoeidheid te herstellen: de halve finale is op 2 februari.
UPDATE: De tegenstander van Team NL in de halve finale is zoals verwacht Estland dat Somalie met 20-0 heeft verpulverd. Dat wordt nog wat…

 Ukraine 1 – 4    Netherlands

Als poulewinnaar speelt Team NL op 31 januari de kwartfinale tegen de nummer 4 van poule A, Oekraine. Als we goed gerekend hebben, is de wedstrijd om 2 uur ‘s nachts Nederlandse tijd.

Het tweede verslag van Vladipeer staat online op de site van Bandy Bond Nederland!

stand WK Harbin

 subgroep B # p voor tegen saldo
  Netherlands  3  6  23  1  22
 China  3  4  8  9  -1
 Slovakia  2  0  2  10  -8
 Somalia  2  0 0 13  -13

30-1-2018

Team NL heeft ook de laatste poulewedstrijd wedstrijd in Harbin gewonnen. En weer met prachtige cijfers: het is 9-0  geworden tegen Somalie.

Meer informatie ontbreekt nog, maar duidelijk is dat Nederland met overmacht eerste is geworden in de poule!  De enige wedstrijd die nog op stapel staat is Slowakije tegen Somalie, en die kan daar niets meer aan veranderen. Go go Team NL, op naar de 1/4 finales. We zijn hartstikke trots op jullie!

29-1-2018

En ook de tweede wedstrijd in Harbin werd gewonnen door Team NL. Het werd 7-0 tegen Slowakije.

Leuk detail is dat de 1 – 0 werd gemaakt door debutant  Edwin de Bie van Bandy Vereniging Nijmegen.

De informatie die uit China komt is helaas erg vertraagd, maar er staat een leuke update van Vladipeer over de eerste dagen op de site van  Bandy Bond Nederland.

update 28-1-2018:
Dit scoreformulier vertelt al wat meer over het verloop van de wedstrijd tegen China:

Omdat Slowakije niet op tijd in Harbin kon zijn en Somalie onderweg zes tassen is kwijtgeraakt, is het speelschema aangepast. Team NL speelde nu de eerste wedstrijd tegen China. Meer details volgen hopelijk later, maar al wel bekend is dat Team NL met 7-1 gewonnen heeft van het gastland en dat de buitentemperatuur -20C is!

Van 28 januari t/m 3 februari 2018 speelt het Nederlands Team op het WK Bandy in Harbin (China). Hier en op de website van Bandy Bond Nederland hopen we het laatste nieuws te kunnen plaatsen, maar de regels betreffende social media zijn nogal strikt in China.

Op dit youtube-kanaal zijn de wedstrijden (hopelijk) live te volgen. En op deze website kun je het actuele nieuws en achtergrondinformatie over het WK in Harbin vinden.

Het speelschema is:
Subgroup A: Mongolia, Japan, Ukraine, Estonia
Subgroup B: Netherlands, Slovakia, China, Somalia

zo      28-1      Netherlands-Slovakia 10:00 uur
ma    29-1       China-Netherlands 10:00 uur
di      30-1       Netherlands-Somalia 11.30 uur
wo    31-1       kwartfinales
vrij      2-2        halve finales
za        3-2          finales

Selectie WK Harbin (China) 2018:
Keepers: Thomas Jeukens, Marc Perenboom.
Spelers: David van Alst, Edwin de Bie, Jordan Braam, Stephan den Brok, Alexander Cras, Stefan Geenen, Rick de Grood, Twan Hengst, Johan Kuhnen, Remo Speijers, Bou Tveitan, Sverre Tveitan, Nick Verbruggen,  Joris Vriezen,  Pepijn Weesenaar, Mees van Wijchen.
Coach: Thomas Engström
Fysiotherapeut: Joost van Wijchen
Materiaal: Perry Kosman
Bestuur Bandy Bond Nederland: Frank Peters en Hans Geenen

Bandy Vereniging Nijmegen wenst Team NL heel veel succes!