Over ons

Bandyvereniging Nijmegen (BVN) is opgericht in 1975 en inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van 70 spelers, gefaciliteerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Onze thuisbasis is het Triavium in Nijmegen waar gedurende het seizoen (September – Maart) over vier dagen per week verspreid de trainingen plaatsvinden. De vereniging wordt geleid door een bestuur waarin naast voorzitter, secretaris en penningmeester ook vier algemeen bestuursleden zitting hebben.

Bandy is een heel toegankelijke sport en bij BVN streven we ernaar om voor ieder speler te bieden wat hij of zij zoekt. Van de jongste jeugd tot aan de veteranen biedt onze vereniging de mogelijkheid om Bandy te spelen als recreatieve sport of om spelers klaar te stomen voor het Nederlands team. Plezier in de sport en wederzijds respect staan daarbij voorop als kernwaarden van onze vereniging.

Onze trainingen zijn opgebouwd om te leren van elkaar en te leren aan elkaar. Dat betekent dat de teams eenmaal per week trainen met een hoger team en eenmaal per week trainen met een lager team. Deze methode hebben we in 2019 ingevoerd en we zien duidelijk dat dit een positief effect heeft op zowel het spelplezier als de prestaties.

Aangezien er in Nederland niet heel veel Bandy verenigingen zijn organiseren we elk jaar een of meerdere trips naar andere landen om daar deel te nemen aan toernooien en om de leden de mogelijkheid te bieden om op groot ijs te kunnen spelen. Daarnaast organiseren we wedstrijden/toernooien met de andere Nederlandse verenigingen en een Bandy vereniging in Duitsland. De laatste jaren zien we ook steeds vaker spelers uit Noorwegen en Zweden op onze trainingen. Het gaat dan om spelers die in verband met werk of studie enige tijd in Nederland verblijven.

Om de veiligheid van onze leden te waarborgen hebben we een gedragscode opgesteld die door alle vrijwilligers ondertekend is en vragen wij onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook hebben wij drie vertrouwenspersonen aangesteld.

De trainingen, prestaties van de spelers en hun doorstroom naar hogere teams wordt verzorgd door de Technische Commissie (TC) met daarin alle trainers. Elk team wordt gefaciliteerd door een of meerdere teambegeleiders die zorg dragen voor de gang van zaken rondom de trainingen.