Nieuwsbrief

nieuwsbrief februari 2015

Beste leden en ouders van jeugdleden van Bandy Vereniging Nijmegen,

Zo heb je ijs en zo is het seizoen alweer (bijna) voorbij. Tijd voor de laatste nieuwsbrief van dit seizoen!

PIWI-TOERNOOI
Natuurlijk organiseren we ook dit seizoen weer het wereldberoemde en enorm gezellige PIWI-toernooi. Dit jaar is het op zondag 15 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor de nieuwe leden: Bij het PIWI-toernooi worden alle leeftijden door elkaar gehusseld, dus Bandy’ers uit het jeugdteam, het 2e, 1e en zelfs het Nederlands elftal zitten bij elkaar in teams! Ook krijgen we bezoekers uit Utrecht, Eindhoven en het ijshockeyklasje. Dat dit gezellig en leuk is, spreekt hopelijk voor zich!

Omdat het maken van het wedstrijdschema en het regelen van de catering altijd een heel gepuzzel is, willen we graag heel snel van jullie weten wie er meedoen. Graag mailen naar perry(apestaartje)bandynijmegen.nl.

De kosten zijn voor clubleden 5 euro per speler én per begeleider. Dit is voor alle versnaperingen gedurende de hele dag en de extra ijshuur.

ALLE UITRUSTINGEN INLEVEREN NA PIWI-TOERNOOI
Aan het eind van dit seizoen gaan we alle uitrustingen inventariseren en controleren. Er is nogal wat aan vervanging toe.

Daarom willen we al het gehuurde materiaal direct na het PIWI toernooi verzamelen. Als je dan niet meespeelt, zorg dan dat je spullen er al van tevoren zijn!

Als je wilt helpen met het schroeven van helmen, tellen van beenkappen et cetera horen we dat graag via info(apestaartje)bandynijmegen.nl

ZWEDEN/NOORWEGEN
In het seizoen 2015-2016 proberen we weer een Bandy-reis te organiseren naar Zweden of Noorwegen. Altijd een heel bijzondere ervaring, helemaal als je nog nooit op groot ijs gespeeld hebt! Zoals het er nu naar uitziet, gaan we in de kerstvakantie, tussen Kerst en Oud & Nieuw. We willen graag weten hoeveel mensen er meewillen, dat organiseert wat handiger 🙂 dus laat weten via info(apestaartje)bandynijmegen.nl of je interesse hebt. Ook zal er in ‘het hok’ een lijst komen te hangen waar je je op kunt aanmelden.

We hebben contacten met diverse verenigingen in Zweden en Noorwegen die zowel qua jeugd als senioren goed aansluiten bij ons zodat iedereen lekker kan spelen. Jeugdleden zijn dus ook van harte welkom! We zorgen voor voldoende en deskundige begeleiding, maar we kunnen ons voorstellen dat het even slikken is om je kind met zo’n reis mee te laten gaan. Daarom bieden we ook de mogelijkheid aan ouders/verzorgers om mee te komen, mits er voldoende plaats is.

Natuurlijk proberen we zoals altijd de kosten zo laag mogelijk te houden, denk aan circa €300 per persoon. Dit is inclusief vervoer, de overnachtingen (low budget) en de maaltijden.

HUURPRIJZEN UITRUSTING
Voor de huur van een complete uitrusting betaal je €75 per seizoen. Wat de prijs per onderdeel is, staat hieronder. Het verschuldigde bedrag wordt eind april geïncasseerd.

Helm                             € 18

Handschoenen        €  7

Beenkappen             € 11

Elleboogbeschermers  €  7

Broek                          € 11

Shirt                           € 14

Sokken                      €  3,50

Tok                              €  3,50

OUD PAPIER

Elke eerste woensdagavond van de maand loopt Bandy Vereniging Nijmegen oud papier in Nijmegen-Oost. Dit is om de contributie laag te houden en extra geld te verdienen zodat er activiteiten voor de vereniging betaald kunnen worden. Van ieder lid boven de 18 en ouders van jeugdleden wordt verwacht dat ze minimaal een keer per jaar lopen.

Elke maand zijn er vier mensen nodig en het huidige team kan nog steeds versterking gebruiken. En met die (ongeveer) twee uurtjes lopen verdien je zelf ook nog eens 20 euro! Dus kun je een handje helpen? Mail dan naar info(apestaartje)bandynijmegen.nl of schrijf je gegevens op de lijst in het Bandyhok.

HET WK BANDY

Van 1 tot 7 februari werd het WK Bandy gehouden in Chabarovsk, Rusland. Veel spelers van BVN zitten in het Nederlands Team, dus zelfs middenin de nacht zaten we aan de buis gekluisterd. We hebben prachtige wedstrijden gezien, heftige botsingen en mooie ijsvissers. En natuurlijk hebben we genoten van de grappige blogs van Vladipeer Roetska.

Geen eremetaal, maar wel gepromoveerd naar de B-poule! Nederland heeft het WK-Bandy met een prachtige 4e plaats afgesloten.

Team Голландия, we zijn ontzettend trots op jullie!

We wensen iedereen een goede en sportieve zomer!

Eugene (voorzitter), Rens (penningmeester), Lieke, Perry en Inge (secretaris)

nieuwsbrief december 2014

Beste leden en ouders van jeugdleden van Bandy Vereniging Nijmegen,

Er is al een boel gebeurd en gedaan in het Bandyseizoen 2014-2015, de hoogste tijd om jullie bij te praten!

BESTUUR
We zijn dit seizoen begonnen met een grote wisseling in het bestuur. Tuk, Suus, Mark en Emilie zijn gestopt. Natuurlijk worden ze heel hartelijk bedankt voor alles wat ze voor de club hebben gedaan! Gelukkig zijn er direct opvolgers gevonden en dit is nu de samenstelling van het bestuur:
Dagelijks Bestuur
Voorzitter: Eugene Vriezen
Penningmeester: Rens Bögels
Secretaris: Inge de Bie
Bestuursleden
Lieke Dekkers
Perry Kosman

WEBSITE
Een van de eerste zaken die is opgepakt, is de website, die kon wel een afstofbeurt gebruiken. De nieuwe website staat inmiddels online op www.bandynijmegen.nl
Hij is nog niet helemaal klaar (er moeten bijvoorbeeld nog foto’s op), maar het is nu al een verbetering en we zijn er erg blij mee. Stukken overzichtelijker en duidelijker en de site is nu ook op mobiele apparaten goed te bekijken. Mocht er nog iets ontbreken of als je andere tips/opmerkingen hebt, dan horen we dat graag via info@bandynijmegen.nl

PROMOTIE
Helaas hebben we vorig seizoen een fikse terugloop in het aantal leden gehad. We hebben een ijsuur op de zondag ingeleverd en de contributie moest verhoogd worden, maar er zal nog veel moeten gebeuren om er weer een gezonde, groeiende vereniging van te maken.
Promotie is dan ook een speerpunt en we zijn dringend op zoek naar mensen die daarbij kunnen en willen
helpen. Nu zijn alle activiteiten nogal versnipperd en we willen die bundelen in een promotie commissie.

Het gaat om een denktank, het uitzetten van lijnen en het maken van plannen, maar ook om concrete zaken als: gesprekken met gemeente, werving op basis- en middelbare scholen, inschrijven Sjors Sportief, werven sponsors, bijhouden website, activiteiten op Social Media (Facebook, Twitter), samenstellen van flyers, bemannen standjes, nieuwsbrief samenstellen enz enz.
Mocht je willen helpen en/of ideeën hebben, mail dan naar Inge: secretaris@bandynijmegen.nl

ZWEDEN
Begin november hadden we leuk bezoek: het Zweeds jeugdteam van Spillersboda IF. Op de site staat een verslag van dit sportieve en gezellige weekend en binnenkort zullen het mooie shirt en vaantje die we hebben gekregen in ons “clubhok” komen te hangen.
Ook zijn we heel hartelijk uitgenodigd om bij hen op bezoek te komen en te bandy’en op groot ijs. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn en we hopen dit volgend seizoen te kunnen organiseren. We zullen jullie op de hoogte houden!

OUD PAPIER
De Bandy vereniging loopt al een paar jaar oud papier. Elke eerste woensdagavond van de maand in Nijmegen-Oost. Dit is om de contributie laag te houden en extra geld te verdienen zodat er activiteiten voor de vereniging betaald kunnen worden.
Elke maand zijn er vier mensen nodig en het huidige team kan versterking gebruiken. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder vaak je hoeft te lopen. En met die (ongeveer) twee uurtjes lopen verdien je zelf ook nog eens 20 euro! Dus kun je een handje helpen? Mail dan naar info@bandynijmegen.nl

EHBO
Tijdens een van de wedstrijden tegen Eindhoven liep een speler een hardnekkige bloedneus op en merkten we dat de EHBO doos niet compleet was. En de pleisters die er wel inzaten, plakten niet, dus dat schoot lekker op.
Maar nu zullen we daar geen last meer van hebben, want Nathalie van Raaij (moeder van Ryan uit het 2e) heeft ons een nieuwe EHBO kist gegeven. We hopen hem natuurlijk niet nodig te hebben, maar hartstikke bedankt, Nathalie!

FOTO’S
We willen op de website algemene en foto’s van alle teams plaatsen. Mocht je nog leuke Bandy- actie -foto’s hebben, dan houden we ons aanbevolen! Mail naar info@bandynijmegen.nl en dan kijken wij of ze op de site kunnen.

SCHAATSWACHTEN
Het Triavium is op zoek naar Schaatswachten voor de vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag. Tijdens het vrij-schaatsen zijn zij het eerste aanspreekpunt op het ijs, bewaken ze de huisregels en verlenen indien nodig eerste hulp. Je krijgt een professioneel opleidingstraject, reiskostenvergoeding en een schaatsabonnement. Hou je van schaatsen en ben je minimaal 18 jaar? Mail dan naar Jelle van Beek: J.van.Beek@nijmegen.nl

We wensen jullie fijne feestdagen, een sportief uiteinde en tot ziens in 2015!
Eugene, Rens, Lieke, Perry en Inge