Het smeltfeest is geweest en ‘t seizoen 2017-2018  is afgelopen. Er is weer ijs vanaf half september. De exacte data zullen hier op de website bekend worden gemaakt.
Het bestuur wenst iedereen een fijne, sportieve zomer!

Maart 2018

Van 17 tot 19 maart gaan zeven jeugdleden van Bandy Vereniging Nijmegen naar Rusland voor een internationaal toernooi! In Krasnogorsk zullen ze vast de tijd van hun leven hebben… hartstikke bijzonder, zo’n verre reis!
En dan ook nog spelen op groot ijs, met teams uit Rusland, Noorwegen, Duitsland, Tsjechië en Slowakije.
We wensen Sven C, Sven H, Meinke, Wouter, Tristan, Tessa, Dennis en  hun begeleiders heel veel plezier en succes!
http://www.rusbandy.ru/news/11812/

De competitie is afgelopen… de winnaar is bekend.
Nijmegen heeft met 9 punten en een doelsaldo van 19 punten met  glans gewonnen, gefeliciteerd!

Februari 2018

5-2-2018

Paul Nicolaassen heeft sfeervolle foto’s gemaakt van de huldiging: zie www.ijshockeyfoto.nl.
Bestellen kan hier.

Ze zijn weer thuis!

Team NL kreeg een hartverwarmend welkom in het Triavium waar ze werden toegejuicht door honderden fans.

Door het geweldige initiatief van familie en vrienden van Team NL en de medewerking van de Nijmeegse Bandy Vereniging, de gemeente en het Triavium, kregen de spelers een helden-onthaal.

Toeters, confetti, spandoeken, een flitsende lichtshow, muziek, taart, champagne, veel pers, trotse supporters en zingende spelers… kortom groot feest op de ijsbaan!
De burgemeester van Nijmegen,  Hubert Bruls, sprak een hartelijk woordje en feliciteerde alle spelers persoonlijk. Ook vond hij het een grote eer: ‘Ik ben de eerste burgemeester die de Wereldkampioenen Bandy mag verwelkomen. Dat pakken ze me nooit meer af!’
Hans Geenen sprak namens Bandybond Nederland de hoop uit dat er nu een echte Bandybaan in Nijmegen komt en hintte dat Team NL nog een nieuwe keeper nodig heeft.
En BVN en het Triavium zullen een plekje moeten zoeken voor de plaquette die Renske Helmer (wethouder sport) namens de gemeente overhandigde: eeuwige roem voor onze kampioenen!

In Hart van Nederland, bij Omroep Gelderland  en in de Gelderlander zijn leuke sfeerreportages over de feestelijke huldiging te zien.

We zijn alle medewerkers van het Triavium enorm dankbaar voor alle moeite die ze hebben genomen om dit feest last minute te helpen organiseren. SUPER!

Door de gouden medaille op het WK 2018 in Harbin (China)  beginnen de media Bandy op te pikken:

Interview met Q-music:

Artikel in Hart van Nederland

Artikel in het Algemeen Dagblad

Aandacht voor het WK bij Omroep Gelderland en ook voor Bandy in het algemeen

En natuurlijk is er een finaal verslag (met gouden randje) op de website van Bandy Bond Nederland  van Vladipeer

3-2–2018

NEDERLAND WINT GOUD GOUD GOUD GOUD GOUD GOUD!!!!!!!!!!

In een okselklotsend spannende wedstrijd heeft Nederland met 2-3 gewonnen van Japan! De gouden medaille op het WK in Harbin! Wat een prestatie!
Zo gaaf! Zo trots!

Team NL is niet alleen wereldkampioen geworden, maar won ook de Fairplay-prijs en Thomas Engström is tot beste coach gekozen.

 

2-2-2018

TEAM NL STAAT IN DE WK-FINALE!!!

In de zinderend spannende wedstrijd tegen Estland wist Team NL  een achterstand van 0-4 om te buigen naar 8-4 winst!

Morgen staat  Team NL dus in de finale tegen Japan. We zijn zo trots!
De wedstrijd is om 14.00 lokale tijd (7 uur ‘s morgens bij ons)  en wordt live uitgezonden op http://men.chinabandy.com/c/index.html
En op de site van de Bandy Bond staat weel een leuk velslag van Vladipeel

Januari 2018

Op 2-2-2018 is de halve finale:

 Netherlands  8 –  4    Estonia

Het derde verslag van Vladipeer staat online op de site van Bandy Bond Nederland!

31-1-2018
Team NL heeft de kwartfinale van Oekraine gewonnen! Het werd 1-4 in een behoorlijk pittige pot.

De halve finale speelt Team NL tegen de winnaar van de wedstrijd Estland – Somalie die ook vandaag is. Dat het Estland wordt, lijkt voor de hand liggend.
Gelukkig hebben de mannen een paar dagen om van blessures en vermoeidheid te herstellen: de halve finale is op 2 februari.
UPDATE: De tegenstander van Team NL in de halve finale is zoals verwacht Estland dat Somalie met 20-0 heeft verpulverd. Dat wordt nog wat…

 Ukraine 1 – 4    Netherlands

Als poulewinnaar speelt Team NL op 31 januari de kwartfinale tegen de nummer 4 van poule A, Oekraine. Als we goed gerekend hebben, is de wedstrijd om 2 uur ‘s nachts Nederlandse tijd.

Het tweede verslag van Vladipeer staat online op de site van Bandy Bond Nederland!

stand WK Harbin

 subgroep B # p voor tegen saldo
  Netherlands  3  6  23  1  22
 China  3  4  8  9  -1
 Slovakia  2  0  2  10  -8
 Somalia  2  0 0 13  -13

30-1-2018

Team NL heeft ook de laatste poulewedstrijd wedstrijd in Harbin gewonnen. En weer met prachtige cijfers: het is 9-0  geworden tegen Somalie.

Meer informatie ontbreekt nog, maar duidelijk is dat Nederland met overmacht eerste is geworden in de poule!  De enige wedstrijd die nog op stapel staat is Slowakije tegen Somalie, en die kan daar niets meer aan veranderen. Go go Team NL, op naar de 1/4 finales. We zijn hartstikke trots op jullie!

29-1-2018

En ook de tweede wedstrijd in Harbin werd gewonnen door Team NL. Het werd 7-0 tegen Slowakije.

Leuk detail is dat de 1 – 0 werd gemaakt door debutant  Edwin de Bie van Bandy Vereniging Nijmegen.

De informatie die uit China komt is helaas erg vertraagd, maar er staat een leuke update van Vladipeer over de eerste dagen op de site van  Bandy Bond Nederland.

update 28-1-2018:
Dit scoreformulier vertelt al wat meer over het verloop van de wedstrijd tegen China:

Omdat Slowakije niet op tijd in Harbin kon zijn en Somalie onderweg zes tassen is kwijtgeraakt, is het speelschema aangepast. Team NL speelde nu de eerste wedstrijd tegen China. Meer details volgen hopelijk later, maar al wel bekend is dat Team NL met 7-1 gewonnen heeft van het gastland en dat de buitentemperatuur -20C is!

Van 28 januari t/m 3 februari 2018 speelt het Nederlands Team op het WK Bandy in Harbin (China). Hier en op de website van Bandy Bond Nederland hopen we het laatste nieuws te kunnen plaatsen, maar de regels betreffende social media zijn nogal strikt in China.

Op dit youtube-kanaal zijn de wedstrijden (hopelijk) live te volgen. En op deze website kun je het actuele nieuws en achtergrondinformatie over het WK in Harbin vinden.

Het speelschema is:
Subgroup A: Mongolia, Japan, Ukraine, Estonia
Subgroup B: Netherlands, Slovakia, China, Somalia

zo      28-1      Netherlands-Slovakia 10:00 uur
ma    29-1       China-Netherlands 10:00 uur
di      30-1       Netherlands-Somalia 11.30 uur
wo    31-1       kwartfinales
vrij      2-2        halve finales
za        3-2          finales

Selectie WK Harbin (China) 2018:
Keepers: Thomas Jeukens, Marc Perenboom.
Spelers: David van Alst, Edwin de Bie, Jordan Braam, Stephan den Brok, Alexander Cras, Stefan Geenen, Rick de Grood, Twan Hengst, Johan Kuhnen, Remo Speijers, Bou Tveitan, Sverre Tveitan, Nick Verbruggen,  Joris Vriezen,  Pepijn Weesenaar, Mees van Wijchen.
Coach: Thomas Engström
Fysiotherapeut: Joost van Wijchen
Materiaal: Perry Kosman
Bestuur Bandy Bond Nederland: Frank Peters en Hans Geenen

Bandy Vereniging Nijmegen wenst Team NL heel veel succes!

December 2017

Het Sinterklaastoernooi was erg geslaagd. De Bandypieten en -pietjes waren fanatiek en sportief en er werd lekker gespeeld. Leuk met dit soort toernooitjes is de mix van oud en jong en de animo was groot, we konden zelfs 6 teams vormen!
Maar er kan er maar één de beste zijn, en dat waren de ZEURPIETEN. De Muziekpieten zijn 2e geworden en de Paardenpieten 3e. Ook de warme chocolademelk en de pepernoten smaakten natuurlijk weer  prima! Alle vrijwilligers en spelers: bedankt voor een zeer geslaagd toernooi!

November 2017

De interland Duitsland-Nederland op zaterdag 11 november was een daverend succes. Ruim 450 supporters zagen Nederland met 2-10 winnen! Voor debutant Edwin de Bie was het ook een bijzondere avond: de 17-jarige speler uit Nijmegen scoorde de 0-1.

De return op zondag was spannend, Duitsland was beter in vorm en beide teams waren aan elkaar gewaagd.  In de laatste seconde verloor Nederland met 4-5. Maar het team van bondscoach Thomas Engström heeft laten zien wat ze in haar mars heeft!

Augustus 2017 

Het nieuw huishoudelijk reglement is aangepast op de website en hier kunnen de notulen van de ALV  27-09-2017 worden bekeken.

-functie vervuld- In verband met het aftreden van de penningmeester is Bandy Vereniging Nijmegen op zoek naar een nieuwe financiële man of vrouw.
Heb jij een degelijke financiële achtergrond en vind je het leuk of interessant om deel uit te maken van het dagelijks bestuur, dan maken wij graag kennis met jou! 

Naast de taak van algemeen bestuurslid die aansluit bij de bestuursvergaderingen (circa 5x per seizoen) bestaan de werkzaamheden van de penningmeester uit het voeren van de boekhouding, het opstellen van begrotingen en jaarrekeningen, het opstellen en betalen van facturen, het voorbereiden en innen van de contributie d.m.v. facturatie en incasso’s en het beheren van de bankrekeningen.

Wij zoeken een enthousiaste man of vrouw die zich graag wil inzetten voor onze club.

Ben je geïnteresseerd stuur dan een mail met kort cv naar Inge de Bie, secretaris@bandynijmegen.nl of info@bandynijmegen.nl.
Wil je meer informatie over de functie neem dan contact op met Rens Bögels, penningmeester@bandynijmegen.nl.

 

We wensen iedereen een fantastische zomer! Half september gaat de ijsbaan weer open en beginnen de trainingen weer, houd de website in de gaten voor de precieze data. Tot dan!

NIEUWE SAMENSTELLING TC

De samenstelling van de Technische Commissie (TC) is onlangs veranderd.

Johan Kuhnen en Sander Heinsbroek zijn gestopt, wij bedanken hen heel hartelijk voor alle inzet de afgelopen jaren!

De nieuwe TC bestaat uit de trainers van de verschillende teams omdat zij het beste zicht hebben op de ontwikkeling en vaardigheden van de spelers.

Voor de jeugd zijn dat Perry Kosman en Chris Colmbijn en voor het tweede team Jordan Braam en Stefan Geenen.  Ook Joost van Wijchen (fysiotherapeut en begeleider diverse teams) zal deel uitmaken van de nieuwe TC.

Team Nijmegen is kampioen geworden in de competitie 2016-2017.

Het team, dat bestaat uit spelers van het 1e en 2e van Nijmegen, won ook de laatste wedstrijd. Het versloeg de Legends met 13-0.

STAND # p voor tegen saldo
Nijmegen  4  12  41 6 35
Legends  4  6  14 35  -21
Eindhoven  4  0  14 28  -14

Van 24 – 28 januari 2017 speelt het Nederlands Team op het WK Bandy in Trollhättan (Zweden).

Het WK is online te volgen op http://bandycup.com/wcsb/ en Vladipeer is natuurlijk begonnen aan zijn befaamde blog, Vladipeers Roetska.

Dit het wedstrijdschema:

Uitslag 3-3 24 januari 07:30 Tsjechië Nederland
Uitslag 6-0 24 januari 18:30 Nederland China
Uitslag 2-3 25 januari 16:30 Nederland Estland
Uitslag 16-3 25 januari 20:30 Nederland Somalië
Uitslag 4 – 0  26 januari 16:30 Canada Nederland

Kwartfinales 27-1-2017
Uitslag 6 – 2 Mongolië – Nederland
Uitslag 7 – 1 Nederland – China

28-1-2017
Uitslag 3 – 2 Nederland – Tsjechië

Nederland eindigt deze WK met een mooie 7e plaats. Gefeliciteerd!

Nederland komt uit in Groep B met Letland, Hongarije, Oekraïne, Mongolië, Japan, Tsjechië, China, Somalië, Estland en Canada. Er zijn weer veel spelers uit Nijmegen van de partij en we zijn dit jaar niet alleen met een team aanwezig, maar ook met een scheidsrechter (Coen Jurka, Legends). Wij wensen “ONZE MANNEN” heel veel succes!
Op de site van de Nederlandse Bandybond kun je alle actuele informatie vinden.

seizoen 2015-2016

Helaas
Dubbel, driedubbel helaas eigenlijk. Want de wedstrijden zijn online niet te zien en zowel de wedstrijd tegen Duitsland als tegen Hongarije heeft het Nederlands Bandyteam niet kunnen winnen.
Zaterdagmorgen om 9 uur Nederlandse tijd speelt Nederland de promotie/degradatie wedstrijd (kwartfinale) tegen Mongolië. Als Nederland wint, wordt diezelfde dag om 18:00 uur de halve finale gespeeld.

6-2 wordt 5-0

Het Nederlands Bandyteam heeft de eerste wedstrijdpunten op het WK binnen! Weliswaar werd met 6-2 verloren van Estland, maar omdat zij een niet-reglementaire speler hadden opgesteld, ging de winst naar Nederland. Mooi begin!
Morgen (donderdag 11 februari) wordt om 16.00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd tegen Duitsland gespeeld. Hopelijk is het nu wel live te volgen op WK Bandy 2016. Vandaag lukte dat helaas niet.
En mis ook het altijd grappige en informatieve inside teamverslag niet: Vladipeers Roetska.

WK Ulyanovsk

Het WK Bandy staat voor de deur! Het Nederlands Bandy Team vertrekt op maandag 8 februari naar Ulyanovsk en woensdag 10 februari spelen ze de eerste wedstrijd. De finales worden op zondag 14 februari gespeeld.
Via deze link worden de wedstrijden uitgezonden: WK Bandy 2016. En als die link het niet doet, is er hier nog een: link wedstrijden WK 2016

Ook erg leuk om te volgen op de site van Bandy Bond Nederland is Vladipeers Roetska, de blogger van het Nederlands Team.

En ook op deze site houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

start seizoen

Het seizoen 2015-2016 is van start! Vergeet niet op deze website bij de kalender te kijken, alle wijzigingen zullen daar worden bekendgemaakt. 

Het competitieschema is nog niet compleet, het volgt zo snel mogelijk.

De  Algemene Leden Vergadering is op 14 september 20.00 uur in het Triavium.  Het bestuur nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Het nieuwe huishoudelijk reglement wordt vastgesteld en de voorgenomen Bandyreis naar Zweden/Noorwegen zal worden besproken.
We hopen jullie de 14e te zien!

seizoen 2014-2015

VIERDE OP WK-BANDY
Geen eremetaal, maar wel gepromoveerd naar de B1-poule! Nederland heeft het WK-Bandy met een prachtige 4e plaats afgesloten!
Over de wedstrijd tegen Hongarije hebben we het maar niet… we koesteren de wedstrijden die zo fantastisch gingen!
Goede reis terug team Голландия, we zijn ontzettend trots op jullie!

HELAAS
Estland bleek een maatje te groot voor Nederland, de eindstand is 8-2 geworden. Maar ze hebben gevochten als waarlijke Oranje leeuwen!
Morgenochtend (7 uur Nederlandse tijd) is de wedstrijd om het brons tegen Hongarije, hopelijk zijn alle blessures dan vvt en kan Nederland er op volle sterkte tegenaan.
Succes jongens!

SPANNEND
Wat een spanning op de vroege ochtend, de kwart finale tegen Japan zorgde ook hier voor heel wat adrenaline. Nederland stond al snel achter, maar ze bleven knokken. En met resultaat, want de eindstand was 4-2, voor team Голландия wel te verstaan! Ongelooflijk goed gedaan, klasse!
En nu de halve finale! Trotstrotstrots!

NEDERLAND WINNAAR POULE
De laatste wedstrijd was er een zonder doelpunten (ook erg knap), tegen Mongolië bleef het 0-0. Nederland is dus winnaar van de poule!
De kwartfinale wordt gespeeld tegen de nummer 4 van de andere poule, waarschijnlijk is dat Japan.
Hartstikke goed gedaan team Голландия!

AMPER TE VOLGEN
De wedstrijd was niet om aan te zien, en dat stond los van de kwaliteit van het spel, maar werd veroorzaakt door het beeld dat om de paar seconden stilstond. Jammerrrrr, we hadden Nederland graag Duitsland zien verslaan.
Want dat is gelukt, dat kregen we nog net mee! Maar welke stand het was geworden, bleef onduidelijk. Bij 5-2 bevroor het beeld, flitste na een hele poos eventjes op 6-2 waarna ineens een Russische hotemetoot in vol ornaat op het ijs de volgende wedstrijd aankondigde.
Extra raar nu we horen dat de eindstand 5-3 is geworden. Maar dat neemt niet weg dat ‘we’ hebben gewonnen! Gefeliciteerd jongens!

TADAAAAA!
Ook de tweede wedstrijd op het WK heeft team Голландия grandioos gewonnen, het werd 9-1 tegen China. Leuke wedstrijd om te kijken, zo willen we er nog wel meer! Trots op jullie, jongens!

GEWONNEN!
De eerste wedstrijd op het WK hebben ‘onze’ jongens met gigantische cijfers gewonnen, Somalië werd met 18-0 van het ijs geveegd.
Voor een uitgebreid wedstrijdverslag is het grappige blog van Vladipeer Roetska een aanrader!

WK 2015 Chabarovsk, Rusland
Van 1 tot 7 februari wordt het WK Bandy gehouden in Chabarovsk, Rusland. Veel spelers van BVN zitten in het Nederlands Bandyteam, dus het zal stilletjes worden op de club.
Maar we zullen des te harder voor jullie juichen en duimen, heel veel succes op het WK!
Nederland speelt in groep B1 en op de site van de Bandybond kun je het laatste nieuws volgen.

Sinterklaastoernooi
Het tempo en de sfeer zaten er goed in bij het jaarlijkse Sinterklaastoernooi op 7 december. De sfeer is natuurlijk altijd goed en het hoge tempo kwam dit keer ook door de nieuwe opzet.
We speelden in kleine teams (6 Bandy’ers) korte wedstrijden (10 minuten) zodat niemand hoefde te wisselen. Hierdoor wist iedere speler zijn plek steeds beter te vinden op het ijs naargelang het toernooi vorderde. De kwaliteit van het getoonde spel was daardoor ongekend hoog. En het is en blijft natuurlijk altijd leuk om jong en oud met en tegen elkaar te zien spelen.
Ook ongekend was de hoeveelheid pepernoten, chocolademelk en speculaas die door ouders was meegebracht om het toernooi op te luisteren. Bedankt hiervoor en ook voor de inzet van iedereen die een handje heeft geholpen bij de organisatie en uitvoering van het toernooi.

Rinkbandy interlands Nederland – Duitsland
In de voorbereiding op het WK bandy in Chabarovsk, werden 29 en 30 november twee oefenwedstrijden Nederland – Duitsland gespeeld.
Het Nederlands Team speelt met veel debutanten: Joris Vriezen, Sem Cornelissen en de oud-ijshockeyers Thomas Jeukens (goalie), Remo Speijers en Frank Wilting. Rick Bögels is na veel knieproblemen ook weer terug.
Nederland heeft beide wedstrijden gewonnen, dat belooft wat voor het WK!
Een uitgebreid wedstrijdverslag staat op de site van de Bandybond.

Bezoek Zweden
Het weekend van 7-9 november hadden we bijzonder bezoek, namelijk het jongensteam van Spillersboda IF uit Zweden. 17 kinderen en 9 volwassenen, een fikse groep dus.
Op zaterdag hadden we eerst een speurtocht door de stad, gelukkig is er niemand verdwaald. En na de echte Hollandsche pannenkoeken, die natuurlijk erg in de smaak vielen, was het tijd voor de training met het 2e.
Dat was zweten! De training werd gegeven door Jordan en de Zweedse trainer en het was goed te merken dat zij gewend zijn aan groot ijs. Iedereen flitste lekker snel over het ijs en het was erg leuk om naar te kijken. Na de training was het tijd voor een wedstrijdje tegen het 1e. Nijmegen won met 10-4, maar de Zweedse jongens weerden zich kranig.

Jongensteam Spillersboda IF

En ook al was de dag lang en de nacht ervoor kort geweest, de Zweden waren nog niet moe! Ze gingen nog een half uurtje uit hun dak op de ringbaan (hadden ze nog nooit gezien). Maar toen was de koek echt op…
Zondag zou er om 9.00 uur een buitentraining zijn op de Berendonck, maar dat was het Zweedse team te vroeg. Daarom had het 2e eerst gewoon training en daarna was de grote wedstrijd.
Waar we al bang voor waren, werd werkelijkheid, de Zweedse jongens waren veel te sterk voor ons 2e team. Maar het was een leuke, sportieve en gezellige wedstrijd, niet alleen op het ijs maar zeker ook op de tribune. Iedereen juichte en klapte voor elkaar en zo hoort het natuurlijk ook!
Na de wedstrijd hebben de jongens nog een snelheidsrecord verbroken: binnen tien minuten was het hele Zweedse team gedoucht en aangekleed en stapten ze in de busjes op weg naar Schiphol.

Het was een veel te kort, heel gezellig en inspirerend weekend en de uitnodiging om naar Zweden te komen, nemen we graag aan!