Nieuws voorgaande seizoenen

seizoen 2015-2016

Helaas
Dubbel, driedubbel helaas eigenlijk. Want de wedstrijden zijn online niet te zien en zowel de wedstrijd tegen Duitsland als tegen Hongarije heeft het Nederlands Bandyteam niet kunnen winnen.
Zaterdagmorgen om 9 uur Nederlandse tijd speelt Nederland de promotie/degradatie wedstrijd (kwartfinale) tegen Mongolië. Als Nederland wint, wordt diezelfde dag om 18:00 uur de halve finale gespeeld.

6-2 wordt 5-0

Het Nederlands Bandyteam heeft de eerste wedstrijdpunten op het WK binnen! Weliswaar werd met 6-2 verloren van Estland, maar omdat zij een niet-reglementaire speler hadden opgesteld, ging de winst naar Nederland. Mooi begin!
Morgen (donderdag 11 februari) wordt om 16.00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd tegen Duitsland gespeeld. Hopelijk is het nu wel live te volgen op WK Bandy 2016. Vandaag lukte dat helaas niet.
En mis ook het altijd grappige en informatieve inside teamverslag niet: Vladipeers Roetska.

WK Ulyanovsk

Het WK Bandy staat voor de deur! Het Nederlands Bandy Team vertrekt op maandag 8 februari naar Ulyanovsk en woensdag 10 februari spelen ze de eerste wedstrijd. De finales worden op zondag 14 februari gespeeld.
Via deze link worden de wedstrijden uitgezonden: WK Bandy 2016. En als die link het niet doet, is er hier nog een: link wedstrijden WK 2016

Ook erg leuk om te volgen op de site van Bandy Bond Nederland is Vladipeers Roetska, de blogger van het Nederlands Team.

En ook op deze site houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

start seizoen

Het seizoen 2015-2016 is van start! Vergeet niet op deze website bij de kalender te kijken, alle wijzigingen zullen daar worden bekendgemaakt. 

Het competitieschema is nog niet compleet, het volgt zo snel mogelijk.

De  Algemene Leden Vergadering is op 14 september 20.00 uur in het Triavium.  Het bestuur nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Het nieuwe huishoudelijk reglement wordt vastgesteld en de voorgenomen Bandyreis naar Zweden/Noorwegen zal worden besproken.
We hopen jullie de 14e te zien!

seizoen 2014-2015

VIERDE OP WK-BANDY
Geen eremetaal, maar wel gepromoveerd naar de B1-poule! Nederland heeft het WK-Bandy met een prachtige 4e plaats afgesloten!
Over de wedstrijd tegen Hongarije hebben we het maar niet… we koesteren de wedstrijden die zo fantastisch gingen!
Goede reis terug team Голландия, we zijn ontzettend trots op jullie!

HELAAS
Estland bleek een maatje te groot voor Nederland, de eindstand is 8-2 geworden. Maar ze hebben gevochten als waarlijke Oranje leeuwen!
Morgenochtend (7 uur Nederlandse tijd) is de wedstrijd om het brons tegen Hongarije, hopelijk zijn alle blessures dan vvt en kan Nederland er op volle sterkte tegenaan.
Succes jongens!

SPANNEND
Wat een spanning op de vroege ochtend, de kwart finale tegen Japan zorgde ook hier voor heel wat adrenaline. Nederland stond al snel achter, maar ze bleven knokken. En met resultaat, want de eindstand was 4-2, voor team Голландия wel te verstaan! Ongelooflijk goed gedaan, klasse!
En nu de halve finale! Trotstrotstrots!

NEDERLAND WINNAAR POULE
De laatste wedstrijd was er een zonder doelpunten (ook erg knap), tegen Mongolië bleef het 0-0. Nederland is dus winnaar van de poule!
De kwartfinale wordt gespeeld tegen de nummer 4 van de andere poule, waarschijnlijk is dat Japan.
Hartstikke goed gedaan team Голландия!

AMPER TE VOLGEN
De wedstrijd was niet om aan te zien, en dat stond los van de kwaliteit van het spel, maar werd veroorzaakt door het beeld dat om de paar seconden stilstond. Jammerrrrr, we hadden Nederland graag Duitsland zien verslaan.
Want dat is gelukt, dat kregen we nog net mee! Maar welke stand het was geworden, bleef onduidelijk. Bij 5-2 bevroor het beeld, flitste na een hele poos eventjes op 6-2 waarna ineens een Russische hotemetoot in vol ornaat op het ijs de volgende wedstrijd aankondigde.
Extra raar nu we horen dat de eindstand 5-3 is geworden. Maar dat neemt niet weg dat ‘we’ hebben gewonnen! Gefeliciteerd jongens!

TADAAAAA!
Ook de tweede wedstrijd op het WK heeft team Голландия grandioos gewonnen, het werd 9-1 tegen China. Leuke wedstrijd om te kijken, zo willen we er nog wel meer! Trots op jullie, jongens!

GEWONNEN!
De eerste wedstrijd op het WK hebben ‘onze’ jongens met gigantische cijfers gewonnen, Somalië werd met 18-0 van het ijs geveegd.
Voor een uitgebreid wedstrijdverslag is het grappige blog van Vladipeer Roetska een aanrader!

WK 2015 Chabarovsk, Rusland
Van 1 tot 7 februari wordt het WK Bandy gehouden in Chabarovsk, Rusland. Veel spelers van BVN zitten in het Nederlands Bandyteam, dus het zal stilletjes worden op de club.
Maar we zullen des te harder voor jullie juichen en duimen, heel veel succes op het WK!
Nederland speelt in groep B1 en op de site van de Bandybond kun je het laatste nieuws volgen.

Sinterklaastoernooi
Het tempo en de sfeer zaten er goed in bij het jaarlijkse Sinterklaastoernooi op 7 december. De sfeer is natuurlijk altijd goed en het hoge tempo kwam dit keer ook door de nieuwe opzet.
We speelden in kleine teams (6 Bandy’ers) korte wedstrijden (10 minuten) zodat niemand hoefde te wisselen. Hierdoor wist iedere speler zijn plek steeds beter te vinden op het ijs naargelang het toernooi vorderde. De kwaliteit van het getoonde spel was daardoor ongekend hoog. En het is en blijft natuurlijk altijd leuk om jong en oud met en tegen elkaar te zien spelen.
Ook ongekend was de hoeveelheid pepernoten, chocolademelk en speculaas die door ouders was meegebracht om het toernooi op te luisteren. Bedankt hiervoor en ook voor de inzet van iedereen die een handje heeft geholpen bij de organisatie en uitvoering van het toernooi.

Rinkbandy interlands Nederland – Duitsland
In de voorbereiding op het WK bandy in Chabarovsk, werden 29 en 30 november twee oefenwedstrijden Nederland – Duitsland gespeeld.
Het Nederlands Team speelt met veel debutanten: Joris Vriezen, Sem Cornelissen en de oud-ijshockeyers Thomas Jeukens (goalie), Remo Speijers en Frank Wilting. Rick Bögels is na veel knieproblemen ook weer terug.
Nederland heeft beide wedstrijden gewonnen, dat belooft wat voor het WK!
Een uitgebreid wedstrijdverslag staat op de site van de Bandybond.

Bezoek Zweden
Het weekend van 7-9 november hadden we bijzonder bezoek, namelijk het jongensteam van Spillersboda IF uit Zweden. 17 kinderen en 9 volwassenen, een fikse groep dus.
Op zaterdag hadden we eerst een speurtocht door de stad, gelukkig is er niemand verdwaald. En na de echte Hollandsche pannenkoeken, die natuurlijk erg in de smaak vielen, was het tijd voor de training met het 2e.
Dat was zweten! De training werd gegeven door Jordan en de Zweedse trainer en het was goed te merken dat zij gewend zijn aan groot ijs. Iedereen flitste lekker snel over het ijs en het was erg leuk om naar te kijken. Na de training was het tijd voor een wedstrijdje tegen het 1e. Nijmegen won met 10-4, maar de Zweedse jongens weerden zich kranig.

Jongensteam Spillersboda IF

En ook al was de dag lang en de nacht ervoor kort geweest, de Zweden waren nog niet moe! Ze gingen nog een half uurtje uit hun dak op de ringbaan (hadden ze nog nooit gezien). Maar toen was de koek echt op…
Zondag zou er om 9.00 uur een buitentraining zijn op de Berendonck, maar dat was het Zweedse team te vroeg. Daarom had het 2e eerst gewoon training en daarna was de grote wedstrijd.
Waar we al bang voor waren, werd werkelijkheid, de Zweedse jongens waren veel te sterk voor ons 2e team. Maar het was een leuke, sportieve en gezellige wedstrijd, niet alleen op het ijs maar zeker ook op de tribune. Iedereen juichte en klapte voor elkaar en zo hoort het natuurlijk ook!
Na de wedstrijd hebben de jongens nog een snelheidsrecord verbroken: binnen tien minuten was het hele Zweedse team gedoucht en aangekleed en stapten ze in de busjes op weg naar Schiphol.

Het was een veel te kort, heel gezellig en inspirerend weekend en de uitnodiging om naar Zweden te komen, nemen we graag aan!