Welkom en nieuws

Hartelijk welkom op de website
van Bandy Vereniging Nijmegen!

 

November 2017

De interland Duitsland-Nederland op zaterdag 11 november was een daverend succes. Ruim 450 supporters zagen Nederland met 2-10 winnen! Voor debutant Edwin de Bie was het ook een bijzondere avond: de 17-jarige speler uit Nijmegen scoorde de 0-1.

De return op zondag was spannend, Duitsland was beter in vorm en beide teams waren aan elkaar gewaagd.  In de laatste seconde verloor Nederland met 4-5. Maar het team van bondscoach Thomas Engström heeft laten zien wat ze in haar mars heeft!

Augustus 2017 

De  notulen van de Algemene Ledenvergadering worden na de bestuursvergadering eind november verspreid. 

-functie vervuld- In verband met het aftreden van de penningmeester is Bandy Vereniging Nijmegen op zoek naar een nieuwe financiële man of vrouw.
Heb jij een degelijke financiële achtergrond en vind je het leuk of interessant om deel uit te maken van het dagelijks bestuur, dan maken wij graag kennis met jou! 

Naast de taak van algemeen bestuurslid die aansluit bij de bestuursvergaderingen (circa 5x per seizoen) bestaan de werkzaamheden van de penningmeester uit het voeren van de boekhouding, het opstellen van begrotingen en jaarrekeningen, het opstellen en betalen van facturen, het voorbereiden en innen van de contributie d.m.v. facturatie en incasso’s en het beheren van de bankrekeningen.

Wij zoeken een enthousiaste man of vrouw die zich graag wil inzetten voor onze club.

Ben je geïnteresseerd stuur dan een mail met kort cv naar Inge de Bie, secretaris@bandynijmegen.nl of info@bandynijmegen.nl.
Wil je meer informatie over de functie neem dan contact op met Rens Bögels, penningmeester@bandynijmegen.nl.

 

We wensen iedereen een fantastische zomer! Half september gaat de ijsbaan weer open en beginnen de trainingen weer, houd de website in de gaten voor de precieze data. Tot dan!

NIEUWE SAMENSTELLING TC

De samenstelling van de Technische Commissie (TC) is onlangs veranderd.

Johan Kuhnen en Sander Heinsbroek zijn gestopt, wij bedanken hen heel hartelijk voor alle inzet de afgelopen jaren!

De nieuwe TC bestaat uit de trainers van de verschillende teams omdat zij het beste zicht hebben op de ontwikkeling en vaardigheden van de spelers.

Voor de jeugd zijn dat Perry Kosman en Chris Colmbijn en voor het tweede team Jordan Braam en Stefan Geenen.  Ook Joost van Wijchen (fysiotherapeut en begeleider diverse teams) zal deel uitmaken van de nieuwe TC.

Team Nijmegen is kampioen geworden in de competitie 2016-2017.

Het team, dat bestaat uit spelers van het 1e en 2e van Nijmegen, won ook de laatste wedstrijd. Het versloeg de Legends met 13-0.

STAND # p voor tegen saldo
Nijmegen  4  12  41 6 35
Legends  4  6  14 35  -21
Eindhoven  4  0  14 28  -14

Van 24 – 28 januari 2017 speelt het Nederlands Team op het WK Bandy in Trollhättan (Zweden).

Het WK is online te volgen op http://bandycup.com/wcsb/ en Vladipeer is natuurlijk begonnen aan zijn befaamde blog, Vladipeers Roetska.

Dit het wedstrijdschema:

Uitslag 3-3 24 januari 07:30 Tsjechië Nederland
Uitslag 6-0 24 januari 18:30 Nederland China
Uitslag 2-3 25 januari 16:30 Nederland Estland
Uitslag 16-3 25 januari 20:30 Nederland Somalië
Uitslag 4 – 0  26 januari 16:30 Canada Nederland

Kwartfinales 27-1-2017
Uitslag 6 – 2 Mongolië – Nederland
Uitslag 7 – 1 Nederland – China

28-1-2017
Uitslag 3 – 2 Nederland – Tsjechië

Nederland eindigt deze WK met een mooie 7e plaats. Gefeliciteerd!

Nederland komt uit in Groep B met Letland, Hongarije, Oekraïne, Mongolië, Japan, Tsjechië, China, Somalië, Estland en Canada. Er zijn weer veel spelers uit Nijmegen van de partij en we zijn dit jaar niet alleen met een team aanwezig, maar ook met een scheidsrechter (Coen Jurka, Legends). Wij wensen “ONZE MANNEN” heel veel succes!
Op de site van de Nederlandse Bandybond kun je alle actuele informatie vinden.

  • Op 4 december is het Sinterklaastoernooi. Pepernoten, Bandy en chocolademelk gaan heel goed samen! Geef je op via de mail of schrijf je naam op de lijst in het ‘hok’.
  • De twee interlands tegen Duitsland (5 en 6 november) heeft Nederland met overmacht gewonnen. Op zaterdag werd het 9-1 en zondag wist ‘Team NL’ er 8-0 van te maken. Trots! En een leuk extraatje is dat Mees van Wijchen met een bal naar huis kon, hij scoorde voor het eerst in een interland.